Mensen & Kanker

Behandelingen voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.
Je bent meer dan je denkt

Hoe fijn is het als er naar je geluisterd wordt, naar je verdriet, pijn, angst en machteloosheid? En vervolgens te ontdekken dat dat oplucht, ruimte geeft en ongekende mogelijkheden. Je bent echt meer dan je denkt. Emerga nodigt je uit dit te ontdekken en biedt behandelingen aan personen die kanker hebben of hebben gehad. Ongeacht de aard en de ernst van de ziekte, fase van behandeling of vooruitzichten. De therapie is voor mensen met een slechte prognose, maar ook voor mensen bij wie de behandeling succesvol is verlopen. Want je weet het zelf wel, er moet iets veranderen om duurzaam gezond te worden en/of te blijven. Of, hoe naar ook, .. echt los te laten en te komen in een veld van ‘het is oke zo’.

Op 4 gebieden werkzaam  

Natuurlijk zijn er 'tekenen' geweest voordat je ziek werd. Zo achteraf bekijkend. Of was je je niet bewust van de signalen die het lichaam gaf? Of wel bewust, maar je hebt er geen aandacht aan gegeven. Je ging door, kwam niet voor jezelf op. Als kanker zich manifesteert is het een laatste noodkreet. Emerga leert je naar je signalen te luisteren, eerlijk en liefdevol en daarop te ‘acteren’, zodat je weer de regie in eigen handen neemt.

Ik beloof je, … er gaat een wereld voor je open als je anders leert kijken naar jezelf.
Onderstaand de diverse fases, of wel helingsprocessen šŸ˜Š, vanaf de diagnose met daarbij de mogelijke begeleiding van Emerga

Diagnose
Hierin is het belangrijk, hoe eng ook, contact te maken met je angst en dit een plek te geven. Via de therapie ga je ervaren dat angst je in contact brengt met je diepere gevoelens, naar je ware ik. Er komt hierdoor meer rust en ruimte en ook levenskracht zodat jij de tijd kan nemen die nodig is.

Contacten met medisch deskundigen
Durf je bij je gevoel te blijven in contact met de medici?Ā HetĀ helpt omĀ in deze 'warboel' van mogelijkheden en adviezen ook een inzicht en 'advies' te krijgen van je diepere ik.Ā Zodat je met rust en vertrouwen de gekozen behandeling ondergaat. Verder geven we ook hele praktische tips, waarbij je leert je emoties te scheiden (niet negeren..) zodat je helder blijft. En dat geeft je ook weer kracht.

Contacten met medisch deskundigen
Durf je bij je gevoel te blijven in contact met de medici?Ā HetĀ helpt omĀ in deze 'warboel' van mogelijkheden en adviezen ook een inzicht en 'advies' te krijgen van je diepere ik.Ā Zodat je met rust en vertrouwen de gekozen behandeling ondergaat. Verder geven we ook hele praktische tips, waarbij je leert je emoties te scheiden (niet negeren..) zodat je helder blijft. En dat geeft je ook weer kracht.

Praten met het hart
Door de behandeling kunnen er cel-herinneringen vrijkomen zodat onverwerkte emoties de kans krijgen om een weg naar buiten te vinden. Dit is van essentieel belang in het genezingsproces van kanker (en nog meer ziektebeelden). Er worden antwoorden gevonden op vragen als: "Wat heeft de kanker mij te vertellen? Zijn er verborgen emoties die aandacht nodig hebben? Wat kan ik hiervan leren? Wie ben ik? Wat is mijn doel in het leven?ā€. Tijdens een sessie ā€˜praten met het hartā€™, krijg jij de kans jouw stem te lenen aan je eigen hart om zo een rechtstreeks ā€˜gesprekā€˜ met jouw eigen hart te hebben. Een unieke manier van het bewustwordingsproces. Het 'innerlijke weten'. Dit geeft de kans de boodschap van de kankercellen te horen en te begrijpen. En als je denkt wat een zweverig gedoe, kom het dan eens ervaren.ā€¦Emerga is spiritueel en in contact metā€¦.maar ook zeker met beide ā€˜poten in de kleiā€™!
Alarm- en immuunsystemen
Naast het praten met het hart zijn er binnen onze praktijk ook technieken om met het Reticular Alarm System in de hersenen te communiceren. Hersenen staan in 1 ā€“ 1 contact met je buik. Door dit vaak overprikkelde systeem te resetten kan er weer ontspanning in het lichaam ontstaan waardoor er rust en ruimte komt voor herstel. De immuun-cellen kunnen dan beter helpen de kankercellen op te ruimten/ en of de schade die ontstaan is door operaties, chemokuren of bestraling te herstellen.
Pijn
De therapieƫn kunnen vaak beter helpen tegen pijn dan pijnstillers, door de diepe ontspanning die het teweeg brengt en doordat de emotionele kant ruimte en aandacht krijgt, waardoor de pijn minder wordt of zelfs verdwijnt.
Genezen, en nu?

Als alles goed gaat, krijg je op een mooie dag te horen dat de behandeling succesvol is geweest. Je bent ā€˜schoonā€™ en je hoeft alleen nog terug te komen voor controle. Je bent dus niet meer ziek, maar betekent dit dat je nu gezond bent? Het echte herstel begint eigenlijk nu pas.
Uit onderzoek in opdracht van het KWF blijkt dat 85% van de (ex-) kankerpatiƫnten kampt met psychosociale klachten, zoals angstgevoelens, somberheid en problemen in relaties met de partner, vrienden of familie. Ook klagen veel ex-kankerpatiƫnten over vermoeidheid en andere lichamelijke klachten, zoals verklevingen door de bestraling, botpijn, oedeem, concentratie problemen, geheugenverlies, zogenoemd een chemobrein.

Genezing van kanker gaat veelal ook gepaard met tegenstrijdige emoties. Terugkeer in het dagelijkse leven blijkt vaak niet zo gemakkelijk. Het is nodig om anders in het leven te komen staan en dat is best lastig. En verder is er de angst dat de kanker terugkeert. Nou, daar wordt je niet zo vrolijk van. ā€œEindelijk genezen en dan dit ā€œ horen wij vaak van onze cliĆ«nten. Binnen onze praktijk hebben wij hier positieve ervaringen mee. Emerga heeft een palet van therapieĆ«n die ervoor kunnen zorgen dat jij weer kan gaan leven i.p.v. overleven. Lees ook de ervaringen.

Ga voor een leuker leven!

Maak een afspraak