Ervaringen

Ingestuurd door cliënten die je voor gingen.

Ervaringen

bij Emerga

Lees hier over hoe anderen de behandelingen van Emerga hebben ervaren. Ingestuurd door cliënten die je voor gingen. De meeste klanten ervaren na 3 tot 4 sessies een positief verschil. Je ervaart dan als vanzelf of deze manier van behandelen bij jou past.


Vertel over jouw ervaring met Emerga!

Stuur een recensie!

Probeer het zelf!

Maak een afspraak

Lees hier over hoe anderen de behandelingen van Emerga hebben ervaren. Ingestuurd door cliënten die u voor gingen. De meeste klanten ervaren na 3 tot 4 sessies een positief verschil. Je ervaart dan als vanzelf ook of deze manier van behandelen bij jou past.

Woensdag 21 februari was de eerste keer dat ik kennis maakte met Henriëtte. Ik maakte kennis met een hele lieve, warme, zachte vrouw waar ik me gelijk veilig bij voelde ookal had ik geen flauw idee wat mij te wachten stond. Ik had 10 behandelingen cadeau gekregen van mijn lieve zoon omdat ik pijnklachten had aan mijn heup, knie en scheenbeen. Ook sliep ik heel slecht omdat ik vaak naar het toilet moest. Ik kwam niet in mijn remslaap en zat daardoor laag in mijn energie. Volgens mijn zoon zou ik sowieso baat hebben bij de behandelingen die Henriëtte geeft. Niets was minder waar, wat een ongelofelijk verschil. Na de eerste behandeling was de pijn van mijn been helemaal weg en is ook niet meer teruggekomen. Ik heb de afspraak die ik had met de neuroloog daarom kunnen afzeggen. Ik slaap de hele nacht door en moet soms hooguit een keer mijn bed uit, val direct weer in slaap tot de wekker gaat. Deze mag ik echt niet vergeten te zetten want anders verslaap ik me. Ik heb het gevoel dat er heel veel los is gemaakt, dat alles beter doorstroomt, ik heb meer energie en het gevoel dat er zowel lichamelijk als mentaal blokkades zijn opgeheven.....

Ik heb deze tien weken zoveel mooie veranderingen mogen ervaren en ga dit nu één keer per maand bijhouden. Ik kan Henriëtte bij iedereen aanraden.
Lieve warme groet,
Patricia 🙏💖🤗
Patricia
Ik ben van mening dat iedereen dit zou moeten kunnen ervaren. Dan zouden er geen oorlogen zijn. Als iedereen zou kunnen leren die rust en ontspanning te voelen, zelfs in moeilijke tijden, wat zouden we dan een mooiere wereld hebben, toch ?

Dank je wel, nogmaals. Het was pure magie. En je hebt me veel geleerd. Echt heel bijzonder.

Claire de Vos

Claire
Jeugdtrauma
 
Mijn pijnpunt is dat ik van kinds af aan, vanuit een trauma om te overleven, vanuit een sterke wilskracht alles alleen wil doen. Die wilskracht heeft mij gediend om overeind te blijven maar mag in deze levensfase naar de achtergrond. Oplossingen vanuit mijn hoofd die voorheen wel werkten, bieden nu geen soelaas meer, ook mbv een psycholoog niet.
 
Het voelde alsof ik gevangen zat in m’n lichaam, mijn lichaam niet goed bewoonde en uit verbinding was met mijzelf. Ik zat overspannen thuis en ervaarde een koliekachtige pijn in m’n maag. Ik kon twee dingen doen, weer in m’n hoofd gaan zitten of erkennen dat ik hulp nodig had met het toelaten en erkennen van de pijn, opgekropte emoties en gestold verdriet dat in mijn lichaam vast zat.
 
Wat ik graag zou willen is mezelf vanuit zelfvertrouwen beter begrenzen vanuit een positieve motivatie ipv negatief om gehoord en gezien te worden en mijzelf te overschreeuwen. Ik wil meer vertrouwen hebben in mijn lichaam en daar beter naar kunnen luisteren wat het mij vertelt.
 
Henriette beheerst verschillende technieken die zij toe kan passen op wat er op dat moment nodig is, maatwerk dus. Fijn ook dat ik niets hoef te doen tijdens de behandeling. Ik ervaar dan een heerlijke lichtheid en daarmee ook een diepere laag in mij aanboor, een soort innerlijk weten wat naar boven komt. De maagpijn was trouwens ook weg na 1 behandeling en is niet meer teruggekomen. Ik kan nu beter contact maken met mijn lichaam, wat mij meer (zelf)vertrouwen geeft en ik mijzelf daardoor beter kan begrenzen.
 
Mandy (nog in behandeling)
Mandy

Nekklachten; pijnscheuten in nek & oorsuizingen.

Wat bracht je bij Emerga?
Na een jaar van rouw om mijn overleden partner, en veel spanning privé en in de wereld (corona) werd het tijd meer liefde aan mezelf te geven, omdat ik merkte dat ik fysiek uitgeput raakte. Mijn energie raakte op en ik kreeg nekklachten en oorsuizingen. Alles gebeurde aan de rechterkant.

Aangezien fysiotherapie totaal niet hielp, zocht ik naar een cranio sacraal therapeut in Den Haag. Daar ik niet iemand via via ken, ben ik gaan googelen; de site van Emerga viel me al gauw op. De huisstijl van de site, maar vooral wat er op de site geschreven staat spraken me erg aan. Bovendien hecht ik veel waarde aan de complementaire therapie in het algemeen.


Wat waren je klachten?
Nekklachten rechts, van schouder tot achter oor, dit was verergerd na plotselinge pijnscheuten rechts van nek tot oor. Fysiotherapie bracht geen verlichting, na 2 sessies kreeg ik er ook nog eens oorsuizingen bij in rechter oor.  Dit was minstens net zo storend als de nekklachten.


Hoe heb je de behandelingen ervaren?
De behandelingen waren als een warm bad! Eerste keer was enorme ontlading voor mij. Henriette is een hele prettige, liefdevolle en talentvolle vrouw die je laat zijn wie je bent en hoe je je voelt. Daarbij zijn haar adviezen voor mij altijd een schot in de roos geweest. 

Wat vond je van de werkwijze?
Geen behandeling was hetzelfde, waardoor naar mijn idee mijn hele lichaam aan bod is gekomen. 

Wat heeft het je gebracht?
De behandelingen hebben mij weer redelijk in balans gebracht, ik voel mij energieker en mijn nek voelt een stuk soepeler. De stijfheid is niet helemaal weg maar met dagelijkse oefeningen blijft dat goed acceptabel. De oorsuizingen zijn echt tot een minimum beperkt, eigenlijk hoor ik het niet meer, iets waar ik dus ook heel gelukkig mee ben! 

Zou je Emerga aanbevelen?
Ik zou Emerga aan iedereen aanbevelen 
————————-

Dank je wel Henriette en tot ziens!

Groetjes,
Saskia

Saskia

Migraine

Mijn naam is Cisca en ben 58 jaar. Op mijn 14e begon mijn migraine. Meerdere malen per maand, soms echt iedere week, had ik een migraine-aanval. Deze waren zo heftig dat ik aan bed gekluisterd was. Kon geen licht verdragen en de pijn was zo heftig dat ik regelmatig moest overgeven. Een aanval duurt meestal zo’n 72 uur. Na een aanval ben ik dan ook echt van het padje af.

Onderzoek na onderzoek gehad en het enige wat tegen mij werd gezegd: je hebt de klassieke vorm van migraine en je komt hier niet vanaf. De Saridon was destijds niet aan te slepen. Allerlei soorten pijnstillers gehad maar niets hielp echt. Totdat Imigran op de markt kwam. Daar heb ik wel baat bij, maar is natuurlijk geen fijn middeltje, maar mijn hoofdpijn zakt binnen een uur weg. Dus wat doe je dan…..spuiten maar en later slikken.

Naarmate ik ouder werd werden de aanvallen niet minder en ook niet minder heftig. Kon mij echt geen week zonder hoofdpijn voorstellen.

Ik heb zelfs zo’n drie jaar lang om de 4/5 maanden Botox laten inspuiten. Dit gaf wel wat verlichting, maar toch niet voldoende naar mijn zin. Ik wilde dolgraag van de medicatie af.

Toen ontmoette ik 1,5 jaar geleden Henriëtte. Direct een afspraak gemaakt. Na een aantal behandelingen merkte ik al duidelijk verschil. Ik had nog wel migraine-aanvallen, maar waren korter en minder heftig. Nu 1,5 jaar later heb ik nog wel migraine-aanvallen, maar deze duren nu maar een dag en heb vaak maar 1 pil per dag nodig in plaats van het maximale aantal van 3 per dag. Regelmatig heb ik er maanden bij dat ik geen aanval heb. Dat is al zo heerlijk. Had ik echt nooit op durven hopen. De migraine-aanvallen zijn flink verminder en dus ook de medicatie.

In een woord: GEWELDIG!!!!

Henriëtte is super en voelt je heel goed aan.

Warme groet,

Cisca, 58

Neurologische Aandoening en PTSS

Wat een geluk dat ik de Cranio-Sacraal & Visceraal Therapie voor een deel vergoed kreeg vanuit mijn aanvullende verzekering, anders was ik niet naar Mw. H. Wiessenberg gegaan .

Ik word al ruim 12 jaar behandeld voor een neurologische aandoening bij dezelfde neuroloog. (A typische stonie) Hij was er tijdens mijn diagnose. Heeft de progressie van mijn aandoening meegemaakt en mijn worsteling om hiermee om te gaan. Eveneens zat ik destijds in een slecht huwelijk met 3 kleine kinderen.

Na mijn scheiding dacht ik rust te vinden met mijn kinderen maar mijn ex-man heeft ons jarenlang weten te terroriseren. In die tijd kreeg ik naast mij neurologische aandoening ook nog de diagnose PTSS en ging het zowel lichamelijk als emotioneel steeds slechter met mij.

Door de Cranio Sacraal therapie voelde ik mij ontspannen en comfortabel genoeg om aan mijn verdriet en trauma’s te werken. Door de Somato Emotional Release kon ik mijn lichamelijke blokkades voor een groot deel opheffen door mij bewust te worden van mijn emotionele pijn. Pas na deze bewustwording kon ik mijn emotionele pijn ervaren, er laten zijn en laten gaan.

Ik had van te voren niet gedacht dat deze behandeling zo een positieve impact op mijn neurologische aandoening zou hebben. Ik zie mijn aandoening niet meer als beperkingen die mij het leven belemmeren maar als mijn grenzen. En heeft niet iedereen zijn eigen grenzen? In huis is er meer rust met mijn nog thuiswonende dochter. Ik kan weer onvoorwaardelijke liefde geven en liefde ontvangen. En ik heb weer zin om op te staan en zin in het leven. Nu tijdens dit schrijven kan ik zeggen dat de Cranio Sacraal Therapie van mw. Wiessenberg mij ‘mijn leven heeft terug gegeven’! Dit geluk gun ik iedereen en als ervaringsdeskundige zeg ik dat iedereen recht zou moeten hebben op Cranio-Sacraal Therapie.

Beste verzekeringensmaatschappijen, wanneer deze behandeling vergoed wordt en er zo meer mensen gebruik van kunnen maken, dan kan ik zeggen als afgestudeerd klinisch- en gezondheidspsychologe, dat het de verzekering geld gaat opleveren. De cliënt heeft namelijk uiteindelijk minder nodig uit de gezondheidszorg.

Met vriendelijke groeten, Jolanda (52 jaar)

Jolanda

Onbalans en lichamelijke klachten

De behandeling van Henriette , Emerga , heeft een positieve werking op mij . Bij aanvang van de therapie voelde ik mij onzeker, niet in balans , gespannen. Met lichamelijke gevolgen zoals verschoven nek- en rugwervels .

Ik heb diverse andere therapieën gevolgd . Maar kreeg steeds vaker en frequenter een terugval . Nooit werd naar de oorzaak van de klachten gezocht .

Bij deze therapie wordt  wel naar de mogelijke achterliggende oorzaak gezocht en het lichaam aangezet tot het zelf genezende vermogen .

Ik ben nu in staat om dit ook zelf te stimuleren .

Ik voel me nu beter in balans en mijn lichamelijke klachten zijn minder frequent en zeker afgenomen.

Groet Harry

Harry

Fysieke klachten

Naast dat de behandelingen van Henriette zorgen voor een enorme verbetering van mijn fysieke klachten zoals hoofd en nekpijn,  helpen haar behandelingen ook tegen psychische klachten zoals vermoeidheid en stress. In de voorbereiding op een zware operatie as vrijdag heeft Henriette mij een paar keer behandeld om te zorgen voor goeie energie, ademhaling en vertrouwen. Zij is op alle vlakken voor mij onmisbaar voor een gezond lichaam en geest.

Frederieke

Lichamelijke klachten

Ik ben Miranda Evers en heb 20 jaar geleden een snowboard ongeluk gehad. (o.a. pols verbrijzeld )Na 2 operaties, waarbij een stukje bot uit mijn bekken in mijn pols is geplaatst was dit het beste resultaat wat een orthopeed toen kon bereiken.

Ik bleef de jaren erna minder kracht hebben in mijn pols en spanningsklachten in schouderblad en borstspier houden. Na mijn eerste behandeling bij Emerga waren de spanningsklachten al verdwenen, ... wat een verademing. Na de tweede behandeling is de kracht in mijn pols toegenomen en kan ik weer met plezier en zonder pijn motorrijden en poweryoga beoefenen.

Ik ga verder met de behandeling voor de laatste kwaliteitsverbetering van mijn pols.

Ik ben erg tevreden over het effect van de behandeling en voornamelijk positief verbaasd aangaande de snelheid waarmee mijn lichaam het zelf oppakt.

Miranda

Emotionele klachten

Sinds de therapie merk ik dat ik veel zelfverzekerder ben en meer in het ‘hier en nu’ leef. Hoog liggende emoties heb ik mogen uiten en loslaten. Bijzonder hoe dat tijdens de behandeling als vanzelf en in vertrouwen gebeurde. Ben mijzelf beter leren kennen. Waar ik voorheen ‘s nachts lag te piekeren over een gesprek die ik moest voeren met iemand, kan ik nu tegen mezelf zeggen dat ik dit besluit pas morgen maak, afhankelijk van of ik mij goed genoeg voel om dat gesprek aan te gaan. Het gevolg hiervan is een goede nachtrust. Ik ben veel zelfverzekerder, ook op het moment dat ik het gesprek aan ga. Dit resulteert in een gesprek waar ik opener in ga, in goed contact met mijzelf, vol vertrouwen zodat ik makkelijker een juiste beslissing kan nemen die goed is voor mezelf én/of de organisatie.

Gabi

Lichamelijke klachten

Ik ben juist zo blij met de sessies! En zou het heel vervelend vinden als dit niet meer gedeeltelijk wordt vergoed en daardoor mensen niet kunnen profiteren van de effecten die ik zelf heb mogen ervaren.

‘Tijdens mijn behandeling voor borstkanker kwam ik in contact met Henriette en maakte ik kennis met de Cranio therapie.

Nadat ik een groot deel van mijn traject aan behandelingen voor borstkanker (chemo, operatie en bestralingen) achter de rug had, heb ik de behandeling voortgezet. Ik had namelijk veel last van bij-effecten van de bestralingen, waardoor ik veel vocht vasthield in mijn borst een behoorlijke beperking in beweging van linkerarm en schouder had. Mijn borstspier en alle weefsel eromheen was ‘verbrand’ en was stug en stijf en pijnlijk. Ik kon mijn arm net horizontaal krijgen en dat gaf al behoorlijke pijn. Door de behandelingen kan ik nu weer normaal een jas aantrekken, mijn rugzak opdoen en iets van de bovenste plank uit de kast halen. Ik word niet meer elke dag geconfronteerd met het effect van de chemo- en bestralingsbehandelingen en heb daardoor ook het gevoel dat ik weer in het leven sta en mee kan doen met de samenleving.’

Liefs, Sacha

Sacha

Lichamelijke klachten

Eindelijk verlichting van de pijn !!!

Als heel wat jaren kampte ik met dagelijkse pijn. Pijn in mijn nek en schouders.

Bezoek na bezoek aan fysio, massage’s, en ziekenhuizen. Helaas nooit resultaat, dus toch wel radeloos. Toen kwam via een bekende de behandeling “ Cranio sacraal therapie” langs wandelen.

Daar deze bekende vol lof was, ben ik gelijk gaan zoeken naar een behandelaar in mijn omgeving. Deze behandeling werd ook nog eens vergoed door mijn zorg aanbieder.

Na de eerste intake voelde ik me al helemaal op mijn gemak en had een goed gevoel bij de behandeling. Al na 2 behandelingen voelde ik me veel vrijer van de aanhoudende, steeds terug kerende pijn in nek en schouders. Na 6 behandelingen was ik zelfs niet eens meer bezig met mijn dagelijkse nekdraaien, midalgan, paracetamol en noem maar op.

Na ongeveer een jaar heb ik nog één maal een vervolg sessie gedaan. Dankzij deze behandeling ben ik nu een ander mens, geen pijn meer.

Met vriendelijke groet,

René Delnaaij

René

Lichamelijke en emotionele klachten

Vanwege mijn spierreuma slik ik prednison.

De behandelingen zorgen voor pijnverlichting, daardoor kon ik beter en sneller afbouwen met de prednison.

Ik ben nu beter in balans, kom meer voor mezelf op en zorg beter voor mijzelf.

Ik leer steeds beter mijn gevoel te uiten, merk dat dat mijn lijf goed doet.  Ik leer te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik heb meer rust gevonden.

Bedankt voor wat je voor me doet en al gedaan hebt.

Lieve groet Henny

Henny

Migraine

Ik had veel last van hoofdpijn die vanuit de achterkant van mijn nek ontstond en tevens zeer regelmatig migraine. Het leek alsof alles (bijv. stress, spanningen) in mijn hoofd bleef hangen en op geen enkele manier een uitweg vond.

Henriette heeft er middels diverse therapieën  voor gezorgd dat de blokkade in mijn nek is verdwenen en mijn hersenen weer in verbinding staan met de rest van mijn zenuwstelsel om zo alle prikkels, stress, spanningen, emoties te kunnen verwerken door gebruik te maken van mijn hele zenuwstelsel / lichaam. Daarnaast heeft Henriette met haar therapie ervoor gezorgd dat ik dit hele systeem ‘zelf’ kan activeren en gebruiken zodat bij bijv. stressvolle situaties ik een dergelijke situatie vele malen beter aankan en de effecten van zo’n situatie kan mitigeren.

Als gevolg van de sessies zijn mijn klachten afgenomen naar bijna nul; in plaats van bijna dagelijks last van hoofdpijn vanuit de nek en/of migraine is dat heden ongeveer eens in de 4 maanden. Daarnaast voel ik mij beter gewapend tegen en bij stressvolle situaties.

JP

Oorsuizingen (tinnitus)

Mijn ervaringen met Emerga.

In de lente van 2018 ontstond er door stress en overspannenheid een scherpe eentonige piep in mijn rechteroor. In eerste instantie dacht ik dat het kwam door verkoudheid of een vlucht die ik eerder die maand had gemaakt. Echter bleef de piep en kwam bij mij het besef dat deze voorlopig ook niet meer weg zou gaan. In combinatie met het feit dat zaken op werk en privé niet helemaal lekker liepen heb ik er toen voor gekozen wat rust te nemen en naar een oplossing voor de piep te zoeken.

De oplossing die ik na wat advies van kennissen kreeg was om eens te kijken naar Cranio Sacraal Therapie bij Emerga. Na mijn eerste behandeling was ik om. Ik besloot gezien de ernst van de situatie om mij gedurende zes weken iedere week te laten behandelen. In die periode nam de piep in mijn oor af en begon ik me stap voor stap steeds beter te voelen. Direct na een behandeling voelde ik de meeste vooruitgang.

Nadat de piep voor het grootste deel naar de achtergrond was verdwenen besloot ik vanaf dat moment iedere maand een bezoek te brengen. Dit doe ik nu maandelijks en zie ik als één van de fijnste momenten van de maand. Na iedere behandeling voel ik me meer ontspannen, energieker en meer in het ''nu''.

Ik kan Cranio Sacraal Therapie dan ook aan iedereen aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Wouter Meens

Wouter

Lichamelijke klachten

Mijn behandeling richtte zich op mijn organen o.a. mijn darmen welke geblokkeerd aanvoelde, en ook klachten van het nierbekken en urineleider.

De behandeling heeft mij al snel verbetering en verlichting gegeven door aanraking  o.a. door/ via  bindweefsel, hoofd schedel en heiligbeen.

De ruimte die direct voelbaar was zorgde dat blokkades bij mij werden opgeheven en verdwenen en alles voelde dus ' lichter'.

Kortom een onmisbare behandeling ter bevordering van de gezondheid van de mens met voor mij 100% resultaat.

Carl Marcus

ADHD

De behandelingen geven mij rust in mijn hoofd en mijn hele lijf ervaart meer verbinding.

Dat is erg prettig als je hoofd altijd druk is door overprikkelbare hersenen met ADHD

Mirjam

Psychische klachten

Ik ben na een vreselijk periode toen mijn zoontje na zijn geboorte bijna was overleden bij een psycholoog terecht gekomen en zij heeft mij een aantal handvaten aangegeven maar de hulp die ik echt nodig had kon zij niet geven.

Mijn zoontje kreeg een week nadat ik de therapie had afgerond breath holding spell en viel bij iedere pijn prikkel flauw.

Ik ben toen voor hem hulp gaan zoeken en ik ben zo bij Emerga terecht gekomen.

Henriëtte behandelt ook kleine kinderen en ik wilde EMDR met mijn zoontje gaan doen.

Bij de intake, waar mijn man en ik bij aanwezig waren, heeft Henriëtte geadviseerd om mij eerst te behandelen. Door haar behandelingen heeft ze mij geholpen mijn verleden te verwerken, wat echt traumatisch was maar ook het stuk na de geboorte van mijn zoontje toen hij zo ziek werd. Door haar behandelingen met mij stopte op een gegeven moment de aanvallen van breath holding spell van mijn zoontje zonder dat ze hem ook maar 1x had gezien. Dit had zij tijdens de intake benoemd en goed aangevoeld.

Ik heb 2 zoontjes, mijn jongste was op het moment dat ze mij behandelde 1.5 jaar en mijn oudste 3.5 jaar. Ik zat, toen ik een tijdje in behandeling was, met mijn zoontjes in de woonkamer, ik zag ze spelen en had toen voor het eerst het besef dat ik eindelijk kon genieten van mijn kinderen.  Ik schrok daar heel erg van want hiervoor was ik blijkbaar alleen maar aan het overleven en alle ballen hoog aan het houden.

Henriette heeft dit met haar therapie voor elkaar gekregen. Ongelofelijk, door mij te behandelen met mijn trauma’s veranderden mijn zoontjes positief mee.

Haar behandelingen werken zo ontzettend goed maar omdat het vaak niet vergoed wordt is het niet voor iedereen te betalen maar zoveel mensen van jong tot oud kunnen echt zoveel aan haar therapieën hebben.

Als ik iemand spreek die bepaalde klachten heeft adviseer ik altijd om naar haar te gaan.

Er zou meer aandacht moeten komen voor de alternatieve geneeswijze wat mij betreft.

J.

Emotionele klachten

Na de dood van mijn moeder en kort daarop volgend de vraag van mijn man om te scheiden van mij voelde ik mij totaal ontredderd. Ik verloor immers ineens twee dierbare mensen. Mijn leven stond totaal op z’n kop.

Een collega zette mij op het spoor van Cranio Sacraal Therapie.

Ik had veel emotionele gevoelens die uiteen liepen van boosheid naar verdriet en pijn, veel pijn en voornamelijk lichamelijke pijn. En daar had ik last van.

Die pijn uitte zich in mijn keel. Daar zaten alle emoties vast. Ik noemde het een ‘huilstrot’, ofwel een ‘huilkeel’. Ik kon ook alleen maar huilen in die tijd. Er kwam gewoon geen woord meer uit.

‘Normale’ therapie bij PsyQ leverde mij niets op. Daar werd alleen maar gepraat, rationeel bezig zijn. Hoe mijn lichaam er aan toe was, werd eigenlijk niet besproken.

De therapie van CST, ofwel SER, leverde mij op dat lichaam en geest sterk met elkaar verbonden zijn.

De praatsessies en daarbij ook aandacht voor hoe mijn lijf er aan toe was, hebben mij uiteindelijk weer mens laten zijn. De therapie heeft mij weer terug gebracht bij mezelf. Ik kon weer blij zijn met mezelf, kreeg weer respect voor mezelf en geloofde weer in de liefde. Ik sta inmiddels weer als een krachtig mens in het leven.

Een belangrijk punt hierbij is, dat ik op mijn werk geen verzuim heb gehad om deze redenen.

Dus mijn werkgever is daar ook heel blij mee geweest. Je hebt van mij Henriëtte weer een krachtig mens gemaakt, die staat voor wat ik ben, voor wat ik voel, voor wat ik verder wil in mijn leven.

Dank daarvoor.

Anja

Anja

Clusterhoofdpijn

Sinds mijn 25-ste heb ik regelmatig last van clusterhoofdpijn gehad. Zo'n twintig jaar geleden kwam ik terecht bij de hoofdpijnpoli van Gooi-Noord, alwaar mij imigran/sumatriptan werd voorgeschreven. Deze injecties kostten toen rond de 50 euro per stuk. Gedurende een periode van de clusterhoofdpijn gebruikte ik er zo'n 15. Imigran hielp uitstekend maar ik zag met angst mijn 60-ste verjaardag naderbij komen, omdat ik in principe imigran boven die leeftijd niet wordt voorgeschreven.

In 2011-12 ontmoette ik Henriëtte Wiessenberg. Na twee behandelingen heb ik geen last meer gehad van clusterhoofdpijn. Onlangs was er een uitzending waarin duidelijk werd hoe invaliderend clusterhoofdpijn is. Het moge duidelijk zijn hoe mijn leven is veranderd door de behandeling van Henriëtte.

Kostenbaten analyse: twee behandelingen kosten 170,-. Dat is minder dan 4 injecties. Door deze behandeling heb ik duizenden euro's bespaard.

Johannes Crol

Wil jij ook weer lekker in je vel zitten?

Maak een Afspraak