Lichamelijke Klachten

Lichamelijke signalen die ons laten weten dat er iets is dat aandacht nodig heeft.

Lichamelijke Klachten

Lichamelijke signalen die ons laten weten dat er iets is dat aandacht nodig heeft.

Verklaarbare lichamelijke klachten

Iedereen heeft wel eens lichamelijke klachten gehad. Door een val, tijdens griep of bij overbelasting. Meestal gaan deze klachten vanzelf wel weer over door (wat) rust te nemen en bepaalde activiteiten te laten. Het lichaam geneest zichzelf. Toch? Maar,  hoe fijn is het als je hier ondersteuning bij krijgt zodat het genezingsproces beter en sneller gaat werken. 

Als klachten blijven terugkomen, of erger worden, dan wel ontstaan op een andere plek in het lichaam, is er een 'lek' in het herstellend vermogen.  Er is dan waarschijnlijk iets in jouw systeem dat het genezingsproces verstoord.  Het is dan wenselijk om naar het gehele systeem te kijken.  Niet alleen naar die pijnlijke plek,  maar ook naar het omliggende weefsel, de bloedvaten, spieren, het lymfe, bot of zenuw. Belangrijk is dat het systeem intern weer gaat stromen.

Holistisch werken

Emerga werkt volgens een holistische visie.  Daarin wordt een mens gezien als één geheel: gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Binnen het holistisch werken kijken we niet alleen naar de klacht, maar juist ook naar de oorsprong. Wat maakt dat er iets niet hersteld? Wat wil jouw lijf jou via de klacht vertellen? 

Onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK)

Image


Dit zijn klachten waarvoor de huisarts of specialist geen verklaring heeft. Bij medisch onderzoek worden er geen lichamelijke oorzaken gevonden,  op scans worden er geen afwijkingen gezien. Maar wel die pijn. Heel frustrerend. Het gaat niet om aanstellerij of inbeelding, maar om werkelijke pijn die je dagelijkse bezigheden ernstig kunnen belemmeren.

Een lichaamsgerichte behandeling helpt je anders om te gaan met de klacht. Jouw lichaam laat zien waar de oorzaak zit en dat is niet altijd op de plaats waar de pijn zich bevindt. 

Luisteren naar je lijf


Emerga is PDS - therapeut
Interesse over de aanpak?
Vraag info op, 85% resultaat

 

Ontdek je zelfherstellend vermogen!

Maak een afspraak

Fysiek - emotioneel - mentaal - spiritueel