Lichaamsgericht Coachen

Leren te luisteren naar je lichaam....

Are you listening? 

"Eigenlijk wist ik het wel, - zo achteraf - ik voelde het, maar durfde er niet naar te luisteren" En hoe harder we het negeren, hoe harder het lijf gaat schreeuwen (…) Mensen voelen hun lichaam en de alarmsignalen niet (of willen het niet voelen....negeren wordt een 'kwaliteit' zeg maar), gaan voort, tot ze ineens over een drempel gaan en instorten.”

Hoe zou het zijn als je (ver voordat je überhaupt instort...)

  • Leert luisteren naar je lijf en jouw leven gaat leven?
  • De connectie tussen jouw lichaam en geest gaat herstellen.
  • Eindelijk gaat doen waar jij blij van wordt, waar jij energie van krijgt
  • Doen en ervaren wat je eigenlijk al wist van jezelf?
  • Meer plezier in je werk gaat krijgen?
  • Je levensfrequentie verhogen door te beginnen met meer aandacht te geven aan je verlangens en behoeften?
  • Balans krijgen tussen werk en privé.

Manage je denken en je emoties

"Het zit tussen je oren".  .. wat zit daar dan? Je limbische brein ofwel je emotionele brein. Ken je dat? ... als je in je negatieve denken/emotie zit en blijft denken, je denken niet kan uitzetten, dan is het alsof je in een negatieve spiraal naar beneden zit, in een vicieuze cirkel,  je kunt er niet meer uit komen.

Boos op je ex, je baas, een vriendin....

Tijdens de sessies leer je hoe hier mee om te gaan. Te ontladen, afstand te nemen, ontdekken en ervaren dat je je denken en emoties niet bent, her- en erkennen van je eigen signalen, zodat je de zelfregie weer kan nemen van je eigen leven. Je leert terug te gaan naar je waarneming.  Want, als je echt puur waarneemt stopt je mind, en dan neem je afstand van je denken en emoties.

De reden van ziek zijn; durf je jezelf onder de loep te nemen?

Heb jij weinig energie? Ben je de verbinding met jezelf kwijt en luister je teveel naar anderen? Heb je moeite met het nemen van beslissingen en draait je hoofd overuren? Heb je het niet naar je zin op je werk? Dan wordt het tijd dat je beter naar jezelf gaat luisteren. En dan niet naar je gedachten maar naar je diepere ik. Ja, ook jij kan dat leren!

Wil je ook leren hoe je naar je lichaam kunt luisteren?

Luister jij naar de signalen van je lichaam? Hoe doe je dat ? En welke signalen geeft je lichaam je ?
Je hoofd denkt het te weten maar je lichaam weet het zeker!

Maak een afspraak

Hoe ziet een Lichaamsgerichte behandeling eruit?

Lichaamsgericht coachen is een combinatie van coachen en lichaamsgericht werken. Dan kan op een stoel of op een behandeltafel.

In de sessies leer je hoe je jou lichaamssignalen kan herkennen. Je gaat je bewuster worden van jezelf en je reacties op bepaalde situaties. Zodat je anders kunt gaan reageren. Beter je grenzen aan kan geven. Je niet meer behoeft te verdedigen. Meer kan ontspannen. Echte keuzes durft te maken die jou leven mooier maken. 

Lichaamsgerichte technieken

Ik werk met verschillende lichaamsgerichte technieken die ervoor zorgen dan het lichaam kan ontladen.  Dit combineren we met praten over het psychologische aspect van je vraag.

Het kan zijn dat je erg goed kan praten over je problemen. Misschien snap je heel goed wat er anders zou moeten, maar lukt het je toch niet dat in je leven te veranderen. Lichaamsgerichte therapie gaat een laag dieper dan het praten en begrijpen. Daardoor komt je snel tot de kern. Door je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft, krijg je heel concreet middelen in handen om je leven te veranderen.

Je hoofd denkt het te weten, maar je lichaam weet het zeker! 

Je lichaam werkt als een spiegel. Emerga spiegelt graag op een professionele en liefdevolle manier mee. 

- Word krachtiger & sterker
- Maak je leven leuker
- Zowel privé als op je werk

Er is een duidelijke overeenkomst tussen hoe je je in je lichaam voelt en hoe je het leven ervaart.

Als je lichaam gestrest is, ervaar je de wereld ook op die manier. Of als je lichaam koud en afgesloten is, zal de wereld ook als een koude en bedreigende plek worden ervaren.

Zo lang je leeft is je lichaam bij je. Het is je metgezel. Het is een prachtig instrument als je meer contact wilt met jezelf. Want je lichaam

  • houd je in het hier en nu
  • is tastbaar
  • geeft directe signalen, ideaal om hier gebruik van te leren maken 

Geschikt bij:

- Levensvragen
- Onzekerheid 
- Nieuwe keuzes 
- Onrust 
- Relatiewens 
- Zelfkennis en verdieping
- Terugkerende problemen/klachten
- Slaapstoornissen - Paniekgevoelens/aanvallen
- Woede-uitbarstingen
- Nachtmerries
- Zelfvertrouwen