Lichaamsgericht Coachen

Zakelijk

Investeren in geluk loont

Gelukkige & gezonde organisaties doen het beter, ook economisch en financieel. Sterker nog, het verhogen van geluk lijkt de beste manier te zijn om de prestaties van je organisatie te verbeteren. Investeren in geluk loont.

Gelukkige mensen presteren beter, zijn creatiever, innovatiever, staan meer open voor vernieuwingen en zijn minder vaak ziek.

Geluk is een staat van zijn en gaat dieper dan alleen bijvoorbeeld het salaris.
Bij Emerga is er ruimte om geluk in de breedste vorm te ontdekken. Gezondheid is hier één van de pijlers van.

Hoe werkt het?

Een lichaamsgericht coach - of re integratie traject bestaat uit minimaal 6 sessies van anderhalf uur.  Sessies waarbij het fysieke, mentale en emotionele systeem de volledige aandacht krijgt, met als doel een krachtige en gezonde medewerker.

Zo'n zakelijk traject behelst buiten een volledige sessie van anderhalf uur een intake -, voortgangs- en eindrapportage, huiswerkopdrachten en divers overleg met - indien nodig-  bedrijfsarts en/of leidinggevende.

Vergoeding van je werkgever?

Neem vrijblijvend contact op en ontvang een offerte op maat.

De reden van ziek zijn; durf je jezelf onder de loep te nemen?

Heb jij weinig energie? Ben je de verbinding met jezelf kwijt en luister je teveel naar anderen? Heb je moeite met het nemen van beslissingen en draait je hoofd overuren? Heb je het niet naar je zin op je werk? Dan wordt het tijd dat je beter naar jezelf gaat luisteren. En dan niet naar je gedachten maar naar je diepere ik. Ja, ook jij kan dat leren!

Neem vrijblijvend contact op

Ontvang een offerte op maat!

Maak een afspraak

Hoe ziet een Lichaamsgerichte behandeling eruit?

Lichaamsgericht coachen is een combinatie van coachen en lichaamsgericht werken. Dan kan op een stoel of op een behandeltafel.

In de sessies leer je hoe je jou lichaamssignalen kan herkennen. Je gaat je bewuster worden van jezelf en je reacties op bepaalde situaties. Zodat je anders kunt gaan reageren. Beter je grenzen aan kan geven. Je niet meer behoeft te verdedigen. Meer kan ontspannen. Echte keuzes durft te maken die jou leven mooier maken. 

Lichaamsgerichte technieken

Ik werk met verschillende lichaamsgerichte technieken die ervoor zorgen dan het lichaam kan ontladen.  Dit combineren we met praten over het psychologische aspect van je vraag.

Het kan zijn dat je erg goed kan praten over je problemen. Misschien snap je heel goed wat er anders zou moeten, maar lukt het je toch niet dat in je leven te veranderen. Lichaamsgerichte therapie gaat een laag dieper dan het praten en begrijpen. Daardoor komt je snel tot de kern. Door je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft, krijg je heel concreet middelen in handen om je leven te veranderen.

Je hoofd denkt het te weten, maar je lichaam weet het zeker! 

Je lichaam werkt als een spiegel. Emerga spiegelt graag op een professionele en liefdevolle manier mee. 

- Word krachtiger & sterker
- Maak je leven leuker
- Zowel privé als op je werk

Er is een duidelijke overeenkomst tussen hoe je je in je lichaam voelt en hoe je het leven ervaart.

Als je lichaam gestrest is, ervaar je de wereld ook op die manier. Of als je lichaam koud en afgesloten is, zal de wereld ook als een koude en bedreigende plek worden ervaren.

Zo lang je leeft is je lichaam bij je. Het is je metgezel. Het is een prachtig instrument als je meer contact wilt met jezelf. Want je lichaam

  • houd je in het hier en nu
  • is tastbaar
  • geeft directe signalen, ideaal om hier gebruik van te leren maken 

Geschikt bij:

- Levensvragen
- Onzekerheid 
- Nieuwe keuzes 
- Onrust 
- Relatiewens 
- Zelfkennis en verdieping
- Terugkerende problemen/klachten
- Slaapstoornissen - Paniekgevoelens/aanvallen
- Woede-uitbarstingen
- Nachtmerries
- Zelfvertrouwen