Emotionele en Psychische Klachten

Voel je lekkerder in je vel

Emotionele klachten

Of je nu weinig voelt, overgevoelig of juist hooggevoelig bent. Iedere keer als we onze emoties en dus onze gevoelens onderdrukken of niet in de hand hebben neemt de spanning toe en uiteindelijk leidt dit tot overbelasting, waardoor we in een ongewenste situatie terecht komen. Dan ontstaan er emotionele klachten. Bij Emerga ga je inzichten krijgen waar jouw emotionele klachten vandaan komen, welke (on)bewuste dynamiek er onder ligt en wat je kunt doen om hiervan te herstellen. 

Psychische klachten

Iedereen heeft weleens last van angst, spanning of depressieve gevoelens. Dat is niet erg want dat kan een normale reactie zijn op gevaar of op een verdrietige gebeurtenis.  Het wordt een probleem als de klachten niet meer weg gaan en als ze je leven gaan beheersen.  In de sessies leer je op welke manier dit te verwerken, (weer) vertrouwen te krijgen op jezelf,  negatieve gedachten om te zetten naar reële gedachten en te ontspannen. Bij concentratie problemen, dyslexie/ADHD/ADD wordt veel met de hersenen gewerkt, ruimte gemaakt in het brein, hersenkernen worden ontladen, zodat er ruimte ontstaat.

Holistisch werken

Emerga werkt volgens een holistische visie.  Daarin wordt een mens gezien als één geheel: gedrag, emoties, denken, lichaam, spiritualiteit en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Binnen het holistisch werken kijken we niet alleen naar de klacht, maar juist ook naar de oorsprong. Wat maakt dat er iets niet hersteld? Wat wil jouw lijf jou via de klacht vertellen? 

Ga voor een leuker leven!

Maak een afspraak

Zelfherstellend vermogen

Luisteren naar je lijf

Fysiek - emotioneel - mentaal - spiritueel