Total Body Reflex

Kracht, herstel en evenwicht 

Total Body Reflex

Kracht, herstel en evenwicht 

De weg naar zelfherstel

Fascia-netwerk; bron van informatie

Mensen die op welke manier dan ook klachten ervaren bemerken dat de balans tussen structuur, functie en energie in hun lichaam verstoord is. Total body reflex pakt dit hele systeem aan. Hoe zit het in elkaar? Je lichaam bestaat uit cellen. Deze cellen hebben alle informatie in zich, want hoe konden ze zich anders differentiëren in een zenuw-, bot- of bijv. een longcel nadat de eicel en de zaadcel bijeengekomen zijn? Tussen alle cellen zit een ruimte, de zgn Extra Cellulaire Matrix (ECM). Hier bevinden zich de fasciale structuren.  Dit fascia/bindweefsel vormt de steunstructuur van al het andere weefsel in het lichaam. Alle bloedvaten, organen, zenuwen, botten, spierweefsel zijn omgeven door fascia. Wetenschappelijk is bewezen dat er communicatie plaatsvindt in het fascia met het hele lichaam.

Terug naar de levensfunctie van iedere cel geeft evenwicht

Bij Total Body Reflex wordt gewerkt met de reflexmatige signalen via het fascianetwerk  die het lichaam geeft.  Een zeer milde behandelvorm waarbij er niet wordt gemanipuleerd. De technieken zorgen ervoor dat de diverse cellen de opgeslagen geprogrammeerde 'levensfunctie', die al in het prille begin zijn meegeven in de eerste weken van het embryo, weer gaan uitvoeren.  Zowel de weefsels als de geestelijke componenten, lichaam en geest zijn niet te scheiden. De diverse technieken hebben invloed op de flexibiliteit, de vloeibaarheid en spanningen in je lichaam.  Je komt weer in evenwicht.
Ik werk in deze therapie met de subtiele reflexritmes van bloedvaten, zenuwen, lymfe, spieren, botweefsel, organen, fascia, het autonoom zenuwstelsel en de hersenen. Het werken met het brein is o.a. zeer helpend bij niet aangeboren hersenletsel, maar ook bij gedragsproblemen bij kinderen/pubers.

Door de venen, arteriën en diepe lymfatische structuren te behandelen, is er snel resultaat bij lichamelijk trauma. Door een goede afvoer van afvalstoffen en een goede aanvoer van voedingsstoffen kunnen weefsels weer optimaal functioneren. Het manueel behandelen van de Nervus Vagus is een unieke vaardigheid.

Ga voor een leuker leven!

Maak een afspraak

Technieken tijdens de sessie
IMT, Bone Bruise en blueprints.

Total Body Reflex werkt o.a. met:

Blue Print: zorgt voor de ordening van het DNA waardoor de structurele functie van het DNA herstelt. Er herstelt een interne communicatie in de matrix/blauwdruk van het lichaam.
Bone Bruise: techniek om  botkneuzingen, -scheurtjes en -breuken te herstellen.
IMT:  Integrale Manuele Therapie is een zeer zachte (non-invasieve) vorm van manuele therapie. IMT bekijkt het lichaam als geheel, integraal. Er worden problemen behandelt in de structuur functie en energie in relatie tot de verschillende systemen, zoals botten, spieren, lymfe, zenuwen, etc.. Ook heel geschikt voor kinderen die niet kunnen drinken, huilbaby's en bij kinderen met gedragsproblemen.  

Resultaat na behandeling

  • Ontspanning van het gehele systeem. Fysiek, mentaal en emotioneel.
  • Het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.
  • Herstel van het natuurlijk evenwicht en balans.
  • Versterking van het immuunsysteem.
  • betere bloeddoorstroming
  • Bewustwording van- en contact met oorzakelijke blokkades.
  • Beter leren 'communiceren' en luisteren naar je lichaam.
  • Verwerking van oorzaken en verdwijnende klachten.
  • Inzicht in preventie zodat oude klachten niet terugkomen of duurzaam opgelost kunnen worden.