Emotional Freedom Technique

Tapping voor innerlijke rust
Emotionele Bagage loslaten

EFT (Emotional Freedom Technique) ofwel tapping is een eenvoudige en effectieve methode om negatieve emoties met de daaraan gekoppelde lichamelijke klachten te neutraliseren. Het is onderdeel van de energetische psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een relatieve snelle tijd kwijt te raken. 
Bijkomend voordeel is dat je inzicht krijgt in je emoties en gedrag. 

Hoe werkt EFT?

De methode is eenvoudig en bestaat uit het kloppen/tappen op een aantal specifieke punten op hoofd en lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie en deze benoemd. Hierdoor begint de energie weer vrij te stromen en verdwijnt de emotionele lading. Het tappen is met 2 vingers, ongeveer 5-7 keer per punt. Ieder tapping point correspondeert met een bepaalde meridiaan. EFT gaat ervan uit dat emoties en fysieke klachten met elkaar verbonden zijn en dat negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam.

Meridianen; de tapping points
De Chinezen hebben duizenden jaren geleden al een gedetailleerd beeld geschetst van de menselijke energiehuishouding. Aan de hand van meridianen, energiebanen. De energie, qi/ki (tsji), vervoeren deze levensenergie door het lichaam via 12 hoofdmeridianen. Iedere meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Meridianen hebben een fysieke en een psychische kant. De longmeridiaan bijvoorbeeld gaat over de ademhaling, maar ook over emotie en verdriet.

Ga voor een leuker leven!

Probeer de "emotional freedom technique" bij Emerga.
Maak een afspraak

Voorwaarde bij een behandeling

Het toelaten en accepteren van emoties is een basisvoorwaarde om met EFT effect te kunnen hebben. Er moet fysiek een emotie voelbaar zijn (spanning, druk, benauwdheid) en de ademhaling moet niet geblokkeerd worden om deze emotie tegen te houden. Het helpt namelijk bij EFT om de emoties zo kernachtig en eerlijk te verwoorden en gelijktijdig de tappunten te bekloppen en diep door te blijven ademen, ook als er spanningen vrij komen. 
"Niet een gebeurtenis maar de gedachte over deze gebeurtenis is bepalend voor hoe we ons voelen."

Zelf thuis EFT toepassen

In de eerste EFT sessie is begeleiding van Emerga essentieel wil je het thuis effectief zelf toepassen. Belangrijk is datgeen te ontdekken wat een verandering teweeg kan brengen (de kern).
Na afloop van een geslaagde EFT sessie krijg je een document mee met daarop de tappingpunten en een beschrijving van hetgeen er in de sessie  is gedaan. Thuis kan je dan, als er een emotionele lading komt, er zelf mee aan de slag. Dit versnelt je proces en reset uiteindelijk  je systeem.  

Geschikt bij:

Emotionele/mentale bagage

-examenvrees; autorij-angst, faalangst
-hoogtevrees 
-hartkloppingen, perfectionisme
-heftige emoties; frustatie, verdriet
-gevoel machteloosheid 

EFT resultaten verschillen per persoon. Indien goed toegepast kan het bij 90% van de gevallen verlichting en/of een positieve verandering teweeg brengen. Hoe vaker je het gebruikt des te meer effect.

EFT is een aanvullende behandelwijze en vervangt geen urgente medische behandeling of medicatie