Dorn methode

Een bijzondere werveltherapie

Dynamische en pijnloze behandeling

De Dorn methode is een zachte, relatief pijnloze dynamische manuele handeling van de wervelkolom en gewrichten.

Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang ze leeft. Al onze organen, botten, weefsels en cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Het bindweefsel tussen de wervels krijgt door de behandeling meer ruimte, waardoor de doorbloeding beter wordt. De Dorn methode werkt, in de meeste gevallen, pijn verlagend en is helend bij wervelslijtage.

Beenlengteverschil en scheefstand in wervelkolom

Tijdens de behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, Veel mensen (maar liefst 70%!) heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding, zeker als er een groot verschil is. Hierdoor kun je scheefstand krijgen in het bekken, de wervelkolom en vervolgens kun je last krijgen van je SI gewricht, schouders en nek.
Tijdens de behandeling wordt het bekken weer rechtgezet en eventuele scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd.

Snelle verbetering van de klacht

Bij een 2e behandeling blijkt bij 98% van onze cliënten dat er een sterke vermindering is van eventueel beenlengteverschil, scheefstand en bewegingsbeperking in de betrokken gewrichten, ten opzicht van de 1e behandeling. Na maximaal 3 behandelingen moet u duidelijk verbetering hebben van de klacht

Ter verheldering

Een verschil in beenlengte wordt meestal niet door een letterlijk anatomisch verschil in lengte van de beenderen veroorzaakt. Het kan veroorzaakt worden door ruimte in de gewrichten (enkel, knie, heup), door een val, een ongeluk, langdurig in een verkeerde houding zitten/staan, eenzijdige belasting.

Door het verschil in beenlengte wordt het bekken aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast is er vaak sprake van pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Een korte demonstratie video

Ga voor een leuker leven!

Ervaar zelf hoe snel je klachten kunnen verlichten met de therapiën van Emerga.
Maak een afspraak

Hoe ziet een Dorn behandeling eruit?

Tijdens de gehele behandeling heeft de cliënt een belangrijke en actieve rol door te bewegen met benen en/of armen, terwijl de therapeut de wervelscheefstand corrigeert. Dat maakt deze methode uniek. Daarnaast wordt de cliënt uitgenodigd om thuis actief zelfhulpoefeningen uit te voeren. Dit zorgt voor constante en blijvende resultaten. Niet alleen de klachten van het bewegingsapparaat verbeteren, maar ook van de organen.

Geschikt bij:

- Gewrichtsblokkades
- Scheve wervels
- Scheve wervelkolom
- Bekkenscheefstand
- Beenlengteverschil
- Rug- en nekpijn
- Hoofdpijn
- Tinnitus
- Tenniselleboog
- Scapula Alata (afstaand schouderblad)